Geluidswereld

Hoe klinkt de zon?
Wat is het geluid van de lucht?
Zingen de bergen echt? En wat is zang dan precies?
Hoe ziet een stem eruit? Zou je het geluid van de zee kunnen schilderen? Of een foto kunnen maken van het knisperen van houtvuur?

In Geluidswereld gaan 4 acteurs -doof, slechthorend en horend- samen met het publiek op zoek naar alle geluiden om ons heen, ook degene die misschien niet bestaan. Via live-projecties, beweging, dans, gebarentaal en gesproken taal proberen we alle geluiden om ons heen vorm te geven. Sommige mensen hebben nog nooit geluid gehoord en spelen dus enkel vanuit het idee wat geluid zou kunnen zijn, maar wie zegt dat die geluiden niet bestaan?

Ga mee in de visuele ervaring van klank en kleur en kijk met een nieuwe blik naar de geluidswereld om ons heen.

Geluidswereld is een interactieve inclusieve performance waar het publiek zich in begeeft. De acteurs scheppen om het publiek heen een nieuwe geluidswereld. De ervaring van geluid wordt versterkt door de toevoeging van visuele middelen, trillingen, tekst, beweging en dans. De voorstelling spreekt tot de fantasie over geluid. Wat is geluid eigenlijk? Hoe ervaren we geluid eigenlijk? Hoe ervaren we stilte? En wat ervaren we dan als we geen geluid kunnen horen? Welke geluiden vullen dan onze fantasie?

Het artistieke proces

Binnen dit project stellen we onszelf een grote uitdaging. We werken in twee steden, met twee groepen spelers, aan hetzelfde project. We stellen ons de artistieke vraag: Wat gebeurt er als twee regisseurs hetzelfde concept nemen en er onafhankelijk van elkaar mee aan de slag gaan? Kunnen we twee ervaringen maken die elkaar aanvullen, en toch een zelfstandig product zijn?
We werken in Utrecht en in Den Haag en starten in beide steden vanuit de vraag: Wat is de ervaring van geluid? Beide performances zullen een antwoord bieden op deze vraag, maar vanuit een ander standpunt, een andere zichtlijn, een andere stad, en dus een ander antwoord.

De performance is toegankelijk voor iedereen. We streven ernaar om in de ervaring voor iedereen elementen te verwerken die ervaren kunnen worden. Dus ook voor doof, slechthorend, blind en slechtziend publiek.

Trailer

Met dank aan:

Geluidswereld is een samenwerking tussen Partofit en tg Signum en is tot stand gekomen met behulp van:
– Fonds Cultuurparticipatie
– VSB Nutfonds
– Gemeente Den Haag
– Rabobank
– Marie Schippersfonds
– Elise Mathilde
– KF Hein
– Carel Nengerman
– Van Baaren

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven